SEO konsult & Specialist

En SEO konsult behöver lång erfarenhet och bred kunskap om webb för både design och utveckling samt content marketing. Det krävs även god analytisk och kreativ förmåga för att kunna se möjligheter och föreslå rätt åtgärder.

Relationen med kunder är alltid upplyftande och det inspirerar att kunna berätta om åtgärder, utvecklingen av sökordens positioner och tankar kring hur vägen framåt kan se ut.

Michael Baggelin är en erfaren SEO-specialist med omfattande erfarenhet av innehållsskapande, webbdesign och frontend-utveckling. Han har varit aktivt involverad i internetbranschen sedan 1996 och har framgångsrikt genomfört flera internationella frilansprojekt inom olika sektorer, inklusive teknologi, bank, segling och hotellbranschen, inklusive e-handel1.

Hans expertis ligger som SEO konsult i att implementera SEO strategier för att förbättra sina klienters online-synlighet och varumärkesnärvaro. Vilket resulterar i ökad intäkt och marknadsandel. Michael är också en rom-ambassadör och föreläsare, och han delar gärna med sig av sin kunskap och expertis inom detta område med andra.

Engagerad SEO konsult

Michael är en engagerad SEO konsult som erkänner den växande betydelsen av AI (artificiell intelligens) i sina dagliga arbetsuppgifter. Han omfamnar möjligheten att använda AI-teknik för att förbättra allmän analys, utveckla effektiva innehållsstrategier och optimera informationsarkitektur. Han tror starkt på att utnyttja kraften i ny teknik för att implementera geniala lösningar som driver effektivitet.

Erfarenhet som SEO Konsult

Jag började min resa inom digital marknadsföring för över två decennium sedan. Med en stark intresse i webbdesign o webbutveckling och en naturlig nyfikenhet för internets mekanismer, fann han snart sin passion som SEO konsult.

Jag har arbetat med allt från små start-ups till stora multinationella företag, vilket har gett honom en bred och djup förståelse för olika branschers behov och utmaningar. Att jobba som SEO konsult sammanfattar alla steg i processen att leverera högsta möjliga resultat.

Filosofi och arbetsmetoder

Jag tror starkt på en holistisk och etisk approach som SEO Konsult. För mig handlar det inte bara om att ranka högt i sökmotorernas resultat, utan även om att skapa en hållbar och användarvänlig webbnärvaro som genererar verkligt värde för både kunden och deras målgrupp.

Jag kombinerar beprövade tekniker och innovativa strategier, alltid med fokus på långsiktiga resultat. Självklart prövar jag nytt och är en ”early adaptor” av teknik som jag testar i egna projekt. Exempelvis denna sidan.

Tjänster och expertisområden

Som en erfaren SEO konsult erbjuder jag en mängd tjänster anpassade till varje unik kund. Dessa inkluderar bland annat:

  • Teknisk SEO: Förbättra webbplatsens struktur och prestanda för att möta sökmotorernas krav.
  • Innehållsstrategi: Skapa relevant och engagerande innehåll som tilltalar både sökmotorer och användare.
  • Nyckelordsanalys: Identifiera och implementera de mest effektiva nyckelorden för kundens bransch.
  • Länkbyggnad: Utveckla strategier för att skapa kvalitativa och naturliga länkar till webbplatsen.
  • Lokal SEO: Optimering för lokala sökningar, ett område som blivit allt viktigare i en digitaliserad värld.
  • Kravspecifikation: Genom analys och kartläggning skapar jag din kravspecifikation för att ett projekt inte ska överraska varken utförare eller beställare. Kanske den viktigaste komponenten för ett lyckat projekt.

Konsult för kundens framgång

Jag är djupt engagerad i varje projekts framgång och ser mina kunders framgångar som mina egna. Jag arbetar nära med mina kunder för att förstå deras specifika behov och mål, och anpassar mina strategier därefter.

Genom ett personligt engagemang och kontinuerlig kommunikation säkerställer jag att varje SEO-strategi inte bara uppnår önskade resultat utan även bidrar till företagets övergripande tillväxt och framgång.

Inget är ju skrivet i sten så se gärna en strategi som en dynamisk guide för att börja, utveckla och långsiktigt genomföra ett SEO-projekt.

Internationella Uppdrag

Att arbeta internationellt som sökmotorkonsult har inneburit att jag har kunnat ta mig an ett brett spektrum av projekt. Detta har givit mig möjligheten att arbeta med kunder från olika kulturer och marknader, vilket har varit otroligt givande. Från små lokala företag i Aten till stora globala företag, har varje uppdrag gett unika insikter om hur SEO kan anpassas för att möta specifika marknadsbehov och kulturella preferenser.

Frilans SEO konsult

Att leva och arbeta i Grekland har gett mig en djupare förståelse för olikheter i den europeiska digitala marknaden. Greklands unika blandning av historisk charm och modern innovation har varit en ständig källa till inspiration i mitt arbete. De lokala projekt jag har arbetat med här har lärt mig vikten av att anpassa SEO-strategier till lokala sökvanor och språkspecifika nyanser, vilket är ovärderligt i en globaliserad värld.

SEO konsult på resande fot

Projekt inom resebranschen var oundvikliga och jag arbetade med lyxiga hotellsidor på Mykonos och Santorini. Jag spenderade månader på resande fot i den grekiska övärlden med laptop som det viktigaste redskapet. Stannade på förfrågan till på platser jag tyckte mer och fann uppdrag på resande fot som SEO konsult och webbdesigner där.

Jag anlitades som SEO konsult för stora banker, försäkringsbolag, yachting-bolag, medicinföretag och även industri och produktion. Fantastiskt roliga uppdrag som gav mig mycket lärande och utveckling även för den då tidiga SEO världen..

Livet som digital nomad

SEO konsult digital nomad

Som digital nomad har jag haft friheten att strukturera mitt arbete på ett sätt som främjar kreativitet och effektivitet. Denna flexibilitet har inte bara förbättrat min livskvalitet utan även gett mig möjlighet att dyka djupare in i SEO-världen, oavsett var jag befinner mig.

Att kunna utforska olika kulturer och miljöer har varit en enorm tillgång i mitt arbete, då det har gett mig en bredare förståelse för globala marknadstrender och konsumentbeteenden.

Kontakta mig

För mer information om mina tjänster eller för att diskutera hur jag kan hjälpa ditt företag att nå sina digitala mål, tveka inte att kontakta mig. Med min expertis och passion för SEO, kan din webbplats förvandlas till en kraftfull resurs som driver både trafik och affärer.

Medlem i svenska SEO proffs.

Η ΨΥΡΡΑAthen, Grekland