Skip to content →

Inspiration i min digitala värld

Webben framför allt men det kräver inspiration från annat. Jag driver ett flertal bloggar om både mat och livskvalitet för att må bra och lära mig nytt. Jag är en nyfiken själ som kan engagera mig i en sak på djupet men likväl tröttna då jag inser att jag lär mig vad jag ville.

Matlagning är alltid nytt

Det är egentligen smakerna jag vill åt, vägen till smakerna är processen att förbereda alla ingredienser och göra det som jag vill ha det. Förutsättningen är att jag är motiverad och verkligen vill laga mat. Det kan jag göra med lätthet och det blir ofta en inspiration till att inspirera och leder till en skapande process.

Jag är en skapande människa, så även i köket

Nya recept varje gång

Jag har svårt för att följa ett recept till punkt och pricka då jag ofta vill ha någonting mer för min egen smaks skull. Att känna en brännande chili på tungan i soppan tycker jag om. Den härliga fräschören en frukt i maten kan skapa eller bara pressad saft rakt i inspirerar mig till att inte bara vara en digital strateg utan en livsnjutare som kan annat och dessutom får dela med mig till andra.

Svenskt grekiskt eller italiensk

Jag föredrar nog helst att laga svensk husmanskost men varvar mer än gärna med inspirerande höstsoppor, heta Thai-grytor eller en len härlig pasta carbonara. Att laga mat för mig är att stå på tomgång och vila mina tankar med dofter, smaker och färger. Det blir väldigt vackert när kompositionen får sjuda färdigt och riset står och ångar för sig själv. I väntan på att få leka med resten av maten på den blanka tallriken.

Min gom älskar smaker oavsett från vilken del av planeten den kommer. Det kan förstås vara mer spännande att smaka nytt som kommer långt-bort-ifrån och det inspirerar att fylla köket med nytt. Jag lagade mat en gång i ett Grekiskt kök under en hel vecka faktiskt. Jag lärde mig göra Keftedes, grekiska köttbullar på lamm- och oxfärs. De kryddor man använder i Grekland är helt annorlunda och ger nya smaker om livet.

Published in Inspiration

Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *