Skip to content →

Hur skapar du innehåll

Innehållet är kanske det viktigaste för att komma dit man vill med en webbplats. Frågar jag kunden är det till 90 procent design som är det viktigaste. Jag tror att det beror på att kunden kan följa en skapande process som utgör ett löfte att det man ser är det man vill ha. Att möta kunden i dennes behov är för mig rätt väg att gå då jag tar med kunden in i min värld och frälser denne med kunskap. Att jobba som digital strateg kräver mycket erfarenhet om både teknik, design och marknadsföring som tillsammans med kundens ide och krav blir projektet i sin helhet.

Utmaning ger mer

Utmaningen i varje nytt webbprojekt är det som kittlar till att fortsätta. Att skapa någonting nytt och kunna lära sig någonting nytt. För mig är det viktigt att vara i ett sammanhang och utvecklas med kund och medarbetare. Att bli lite bättre varje gång jag levererar och dessutom leva med inspiration och nya tankar kring funktion och design.

Design kommer sist

Jag älskar design för att det symboliserar funktion. Design är en bärare av information och en viktig ingrediens när det gäller att jobba som digital strateg. Med design bygger man tillgänglighet och användarvänlighet som tillsammans skapar en upplevelse för användaren, Voila så är man i mål.

Idag arbetar vi även mycket med en digital identitet och där har företagen ofta redan etablerat sina sociala kanaler med facebook, twitter, instagram m.m. Dessa är viktiga kanaler i formen hur jag bygger medvetenhet med digital strategi för företagskunder. Det handlar såklart om att synas där kunderna finns och där man kan bli synlig i passande forum. Sociala medier kan vara väl så viktigt att jobba med men det är inte gratis och man bör absolut inte lämna det åt slumpen för att sacka sin egen investering. Hittar inte kunderna dig i konkurrensen hittar de lätt andra företag som erbjuder liknande tjänster och produkter.

Att skapa en webbplats idag kräver mycket av analys och marknadsundersökningar för att veta att en dyr investering skall ge avkastning.

Published in Digital strategi

Comments are closed.